donderdag 15 november 2007

De Zeer Vereerde Moslim Broederschap van Europa

door Mariella Konings


Terwijl zij krampachtig probeert de kloof tussen de gematigde moslimburgers en de rest van de westerse samenleving wijder te maken, zijn politiek en de media tegelijkertijd druk bezig om de meest extremistische islamistische terreurorganisatie denkbaar de westerse samenleving binnen te loodsen en leden ervan op prominente plekken in de maatschappij te plaatsen.

Dit lijkt doelbewust te gebeuren.

Want hoe kan het anders dat een respectabele Britse krant als ‘The Guardian’ hoge leden van de Moslim Broederschap een platform biedt om hun praatje te houden (1) (2) (3)?
Of hoe kan het anders dat de leider van de Moslim Broederschap in Europa, Tariq Ramadan, een prominente leerstoel zal innemen op de Universiteit van Leiden (4)?

De heren terroristen van de Moslim Broederschap worden in de westerse pers zelfs gelauwerd als voorname theologen en vooraanstaande intellectuelen. Time Magazine noemde Tariq Ramadan zelfs “een van de 100 meest invloedrijke denkers” (3). Het lidmaatschap van de terroristische, anti-westerse Moslim Broederschap lijkt daarbij geen enkel beletsel te vormen.

Dit is heel merkwaardig omdat de meest beruchte moslimterroristen die we de afgelopen decennia hebben gezien, desondanks labels als al Qaeda, Hezbollah, de Islamitische Jihad en Hamas die zij droegen, allemaal leden zijn (geweest) van de Moslim Broederschap.

Zo was Osama bin Laden ongetwijfeld het meest beroemde lid van de Moslim Broederschap, maar ook andere illustere terroristen waren lid, zoals de beruchte Haj Amin al-Husseini (AKA 'de Groot Mufti van Jeruzalem'), Ayman al Zawahri (de ‘tweede man van al Qaeda’), Khalid Sheikh Mohammed (betrokken bij het plannen van 9-11), Mohammed Atta (de leider van de terroristen van 9-11), en Ramzi Yousef (het brein achter de aanslagen op het WTC in 1993).

Desondanks deze fraaie staat van dienst als zichzelf respecterende terreurorganisatie staat de Moslim Broederschap toch niet op de westerse lijst van verboden terroristische organisaties, noch van de VS, noch van de EU.

De broederschap kent nog meer illustere leden. Ook de oprichter van Hamas, Sjeik Yassin, en de Ayatollah Khomeini waren lid van de Moslim Broederschap; Hassan al-Turabi, de man die de Sharia in Soedan invoerde, is een lid van de Moslim Broederschap; Gulbuddin Hekmatyar, een van de meest gevreesde warlords en drugsbaronnen van Afghanistan, is een lid van de Moslim Broederschap. En zelfs ‘onze’ Ayaan Hirsi Ali was in Kenya verbonden aan de Moslim Broederschap.

De FIS in Algerije is opgericht door de Moslim Broederschap, Abu Sayyaf in de Philippijnen is opgericht door de Moslim Broederschap. De Salafistische bendes die de Sahel onveilig maken zijn opgericht door de Moslim Broederschap. En zo gaat het maar door.

Dientengevolge heeft deze sekte-achtige groep een hele lijst van zware terreuranslagen en politieke assassinaties op haar naam. Zo is de Moslim Broederschap (onder andere) verantwoordelijk voor de mislukte aanslagen op de Egyptische presidenten Nasser en Mubarak en de assassinatie van president Sadat. Ze waren verantwoordelijk voor de executie van Ali Bhutto, de democratisch gekozen president van Pakistan. Ze zaten achter de aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenya en Tanzania, de ‘Bali Bombings’, de aanslagen op het WTC in 1993 en in 2001, voor de aanslagen in Madrid en de aanslagen in Londen. Ook bestaat het vermoeden dat de Moslim Broederschap achter onze eigen Hofstad Groep zit, die onder meer Theo van Gogh vermoord hebben.

Desondanks schijnt dit allemaal voor de westerse pers en politiek geen enkel beletsel te zijn om juist de Moslim Broederschap tot volwaardige gesprekspartners in het huidige westerse ‘integratie’ debat te beschouwen. De financiering van moskeen in het westen door het wahhabitische Saudische koningshuis, de sultan van Oman en de sjeik van de Verenigde Arabische Emiraten lijkt voor westerse beleidsmakers eveneens totaal geen probleem. Blijkbaar achten zij dat zelfs wenselijke invloeden voor de beïnvloedbare en veelal gedesillusioneerde moslimjongeren in het westen.

De woordvoerders van de Moslim Broederschap in het westen zijn zich ondertussen zeer bewust van hun imago in de media. Ze spiegelen zich in de westerse pers graag voor als open, gematigd en intellectueel, maar ondertussen steken ze in de moskee venijnige preken af tegen de verderfelijke westerse vrijheid en democratie, en hersenspoelen ze de toehoorders om de ‘ongelovigen’ (kufars, 'kaffers') te haten. Desgevraagd geven ze toe dat ze de Sharia in het westen willen invoeren zodra ze de kans krijgen.

Ondertussen worstelt de westerse wereld met een wezensvreemd fenomeen in haar midden; een extremistische, anti-westerse, sekte-achtige terreurgroep die gezworen heeft om de westerse vrijheid en democratie te verwoesten, en die niet schroomt om staatshoofden te vermoorden en grootschalige terreuraanslagen op onschuldige burgers te plegen. Juist op kansloze tweede en derde generatie moslimjongeren in het westen heeft deze sekte de grootste aantrekkingskracht, en de westerse beleidsmakers geven deze haatzaaiende terroristen rechtstreeks toegang tot deze kwetsbare groep jongeren.

Sterker nog, de vele miljoenen die het beruchte Saudische koningshuis in de Moslim Broederschap en haar talrijk oprijzende moskeeën in Europa pompt wekken in het geheel geen bezwaren bij onze intellectuele beleidsmakers.
Want waarom zouden ze anders toestaan dat de sultan van Oman een leerstoel doneert aan de Universiteit van Leiden die vervolgens uitgerekend bezet zal gaan worden door Tariq Ramadan, de leider van de Moslim Broederschap in Europa?


Bronnen:

(1) “Cartoon conflicts”, Tariq Ramadan, The Guardian, Februari 6, 2006:
http://www.guardian.co.uk/cartoonprotests/story/0,,1703496,00.html


(2) “Behind closed doors”, Ibrahim El Houdaiby, The Guardian, November 14, 2007,
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/story/0,,2210482,00.html


(3) “Live online: Tariq Ramadan, 3pm on Monday December 6 2004, on Muslims in Britain”, The Guardian,
http://talk.guardian.co.uk/WebX?128@509.Qs1QdakR4kU@.7747890d

(4) “Islamtheoloog Ramadan naar Universiteit Leiden”, NRC, 6 november 2007,
http://www.nrc.nl/binnenland/article811329.ece/Islamtheoloog_Ramadan_naar_Universiteit_Leiden





Geen opmerkingen: