zaterdag 10 november 2007

"Zij"

Er zijn machten aan het werk in dit land waarvan we geen kennis hebben.” – Koningin Elizabeth II tegen Paul Burrell in november 1997 op Buckingham Palace.

De wereld wordt geregeerd door heel andere personages dan verondersteld wordt door diegenen die niet achter de coulissen komen.” - Benjamin Disraeli, de oprichter van de Conservative Party en de eerste Premier van Engeland, in zijn roman “Coningsby” in 1844.

Regeringen regeren niet, maar beheersen slechts de machinerie van de regering, terwijl zij zelf beheerst worden door de verborgen hand.” - Benjamin Disraeli (1804-1881) in zijn boek “Coningsby”.

Sinds ik de politiek inging, heb ik in mijn rol als leider in vertrouwen de persoonlijke denkbeelden van mannen te horen gekregen. Sommige van de grootste mannen in de Verenigde Staten, in het veld van commercie en productie, zijn ergens bang voor. Ze weten dat er ergens een macht zo georganiseerd is, zo subtiel, zo waakzaam, zo verbonden, zo compleet, zo doordringend, dat zij maar beter kunnen fluisteren als zij er veroordelend over spreken.” Woodrow Wilson, President van Amerika van 1913-1921, in zijn boek “The New Freedom”1913.

Een super-staat beheerst door internationale bankiers en internationale industrielen die samen handelen om de wereld aan slavernij te onderwerpen voor hun eigen genoegen.” – Republikeins Congreslid Louis T. McFadden in 1913, nadat de Federal Reserve Act aangenomen was.

Slechts 300 mannen, elk van wie alle andere kent, beheersen het lot van Europa. Zij selecteren hun opvolgers vanuit hun eigen entourage. Deze mannen hebben de middelen tot hun beschikking om een eind te maken aan iedere vorm van Staat die zij onredelijk vinden.” – Toegeschreven aan beroemd Duits politicus Walther Rathenau, in de ‘Wiener Presse’ van december 24, 1921, een half jaar voor hij vermoord werd.

De echte bedreiging van onze republiek is deze onzichtbare regering die als enorme octopus zijn slijmerige lengte over stad, staat en natie uitspreidt (…) Aan het hoofd van deze octopus staan de Rockefeller Standard Oil belangen en een kleine groep machtige bankiershuizen waar doorgaans als ‘de internationale bankiers’ naar verwezen wordt. De kleine coterie van machtige internationale bankiers leidt feitelijk de Verenigde Staten voor hun eigen zelfzuchtige doelen. Zij beheersen in principe beide politieke partijen.” - John .F. Hylan, Burgemeester van New York in 1922.

De echte waarheid is, zoals jij en ik weten, dat een financieel element in de grote centra de regering bezit sinds de dagen van Andrew Jackson.” – Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in een brief gedateerd 21 november 1933 aan zijn adviseur Kolonel House. Roosevelt was de enige Amerikaanse president die 3 termijnen diende, van 1933 tot 1945.

Vijftig mannen hebben Amerika gerund, en dat is een hoog aantal.” – Joseph Kennedy in ‘The New York Times’ van 26 juli. 1936. Joseph Kennedy (1888-1969) was de vader van president John F. Kennedy, Minister van Justitie Robert Kennedy en Senator voor het leven Ted Kennedy.

De echte heersers in Washington zijn onzichtbaar, en oefenen invloed uit van achter de schermen.”- Felix Frankenfurter, rechter van het Hoog Gerechtshof in 1952.

De regering van de Westerse naties, hetzij monarchistisch of republikeins, is overgegaan in de onzichtbare handen van een plutocratie, internationaal in macht en bereik. Het was, durf ik te suggereren, deze semi-occulte macht die (…) de Amerikaanse mensenmassa de heksenketel van de Eerste Wereld Oorlog induwde.” - Majoor Generaal JFC Fuller, Brits militair historicus, in 1941.

Er bestaat in onze wereld vandaag de dag een machtige en gevaarlijke geheime kult. Deze kult wordt gesteund en beschermd door de hoogste regeringsfunctionarissen in de wereld. Het ledenbestand bestaat uit degenen in de machtscentra van de regering, industrie, commercie, financiën, en arbeid. Het manipuleert individuen in het domein van belangrijke publieke invloed – inclusief de academische wereld en de massa media. De Geheime Kult is een globale broederschap van een politieke aristocratie wiens doel is om het politieke beleid van onbekende personen of instanties te bevorderen. Het handelt heimelijk en illegaal.” – Victor Marchetti, employee van de CIA van 1955 tot 1969, in zijn boek “The CIA and the Cult of Intelligence” (1974).

(De Kennedy) assassinatie heeft aangetoond dat meeste van de grote gebeurtenissen van wereldbelang op meesterlijke wijze zijn gepland en uitgevoerd door een elitaire coterie van ontzettend machtige mensen die niet van een land, een etnische groepering of een buitengewoon belangrijke zakelijke groep zijn. Ze zijn een macht op zichzelf voor wie die anderen werken. Noch is deze machtselite van recente oorsprong. De wortels ervan gaan diep terug in het verleden.” - Kolonel L. Fletcher Prouty (1917-2001), in zijn boek “JFK: The CIA, Vietnam, and the Plot to Assassinate John F. Kennedy

Degenen die formeel regeren nemen hun signalen en opdrachten niet van het electoraat als een lichaam, maar van een kleine groep mannen (plus een paar vrouwen) (…) Het bestaat zelfs terwijl dat bestaan hevig ontkend wordt. Het is een van de geheimen van de Amerikaanse sociale rangschikking (…) Een tweede geheim is het feit dat het bestaan van het Establishment – de heersende klasse – niet wordt geacht besproken te worden.” – Arthur S. Miller, professor in de rechten aan de George Washington University.

De drijfveer van de Rockefellers en hun bondgenoten is om een globale wereld regering te creëren waarin superkapitalisme en Communisme onder hetzelfde vaandel gecombineerd worden, alles onder hun controle (…) Bedoel ik samenzwering? Ja, dat bedoel ik. Ik ben ervan overtuigd dat er een dergelijk plot is, internationaal in omvang, generaties oud in planning, en ongelofelijk kwaadaardig in intentie.” - Democratisch Congreslid Larry P. McDonald in 1976. McDonald zou om het leven komen in 1983, nadat de Russen het Koreaanse passagiersvliegtuig waarin hij zat neerschoot.

Een immens rijke en machtige republiek is gekidnapt door een kleine kliek van individuen, allen ongekozen en daardoor niet ontvankelijk voor publieke druk.” - Professor Edward Said (1935-2003), die onder meer aan Harvard, Yale en de Colombia University doceerde, in een interview in 2003.

In 1983/4 waarschuwde ik voor een overname van wereld regeringen die georchestreerd werd door deze mensen. Er was een duidelijk plan om ware democratieën omver te werpen, en geselecteerde leiders werden niet gekozen op basis van karakter maar trouw aan een economisch systeem dat gerund wordt door de elites en gewijd is aan het behouden van hun macht. Het enige wat we nu hebben zijn pseudo-democratieën.” - Dr. Johannes Koeppl, in een interview met Alex Jones in 2003. Koeppl is voormalig Minister van Defensie in Duitsland, en een voormalig NATO functionaris.

Het was een criminele sociëteit waar ik mee te maken had.” - Dr. Johannes Koeppl in 2003.

“... gesloten ordes en geheime genootschappen, of zij nu religieus of gouvernementeel zijn, zijn de groepen die de meeste moeite hebben zichzelf te hervormen in het aangezicht van mislukking zonder inbreng van buitenaf.” David Kay, Hoofd Wapen Inspecteur tegenover het Amerikaanse Congres op 9 februari 2004. Kay sprak van “geheime genootschappen” in een verklaring over de zoektocht naar massa vernietigingswapens in Irak.

Een van de manieren – een van de dingen die je zou kunnen zeggen is, het verbazingwekkende is dat we in principe zijn overgenomen door een kult, acht of negen neo-conservatieven die op een of andere manier de regering hebben gegrepen. De vraag waarom en hoe zij dat zo efficiënt deden zal moeten wachten op latere geschiedkundigen en betere documentatie dan we nu hebben, maar ze zijn in staat geweest om de bureaucratie en het Congres, en de pers, met het grootste gemak te overwinnen.” – Onderzoeksjournalist Seymour Hersh (1937), winnaar van de Pulitzer Prijs, over de Neocons in een toespraak in december 2004.

In de eerste termijn van President Bush werden een aantal van de meest belangrijke beslissingen over het Amerikaanse nationale veiligheid – inclusief vitale besluiten over na-oorlogs Irak – gemaakt door een geheimzinnige, weinig bekende groep samenzweerders (“cabal”). Het bestond uit een kleine groep mensen geleid door Vice President Dick Cheney en Minister van Defensie Donald Rumsfeld (…) Ik geloof dat de besluiten van deze groep soms gemaakt werden met de volle en wetende steun van de president en soms met iets minder. Regelmatig werd toenmalig nationale veiligheidsadviseur Condoleezza Rice simpelweg overweldigd door deze groep.” - Lawrence Wilkerson, stafchef van Minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell van 2002 tot 2005 in de ‘Los Angeles Times’ in 2005.

Je hebt een Congres dat is ingestort, je hebt een ingestorte pers. Het leger gaat doen wat de President wil. Hoe breekbaar is democratie in Amerika als er een president kan komen met een agenda die beheerst wordt door een paar sekteleden?” - Seymour Hersh in een toespraak voor studenten in oktober 2006.

Misschien hebben de mensen die denken dat er daar een samenzwering is gelijk.” – Congreslid Peter DeFazio (D-Ore.), lid van het US House Homeland Security Committee in 2007, nadat hem toegang was geweigerd tot geklassificeerde documenten over hoe de Bush administratie met een volgende terroristische aanval in de VS zal omgaan.

Geen opmerkingen: